Nieuws Bredase Brandweer blokkeert aanleg drempels

Bredase Brandweer blokkeert aanleg drempels

Gepubliceerd op: 04 december 2015

Het zou slechts een paar dagen werk aan de weg zijn: het plaatsen van twee plateaudrempels aan de Galdersweg in Breda. Toch liggen de drempels er nog steeds niet. De reden? De brandweer is voor de plaatsing gaan liggen. Volgens een woordvoerder van de gemeente zouden de werkzaamheden de brandweer hinderen, omdat de Galdersweg een belangrijke aanrijroute is.

Omwonenden zijn teleurgesteld. Zij hadden jarenlang voor de drempels gepleit, omdat het verkeer op de weg stelselmatig te hard zou rijden. De werkzaamheden waren vorige week al in zo’n vergevorderd stadium, dat al diverse borden geplaatst waren. Toen een commandant dat ontdekte, wees hij de gemeente erop dat door de werkzaamheden de wettelijke aanrijtijd niet meer overal gehaald zou worden. “Kennelijk heeft een projectleider bij de gemeente dat over het hoofd gezien. Toen wij de plannen zagen hebben we de gemeente op de afspraken gewezen en geadviseerd het op een andere manier op te lossen.”

Het is niet voor het eerst dat hulpverleners wegwerkzaamheden afraden. Ook ontstaat er wel eens woede bij chauffeurs over genomen maatregelen. Zo zijn er diverse wijken met ziekenhuizen in Nederland die vol met drempels liggen. Voor ambulancechauffeurs geeft dat kopzorgen, omdat ze bij bijvoorbeeld glijdend vervoer om moeten rijden. Ook zorgen verhoogde middenbermen ervoor dat hulpverleningsvoertuigen, als zij in files vast komen te staan, geen kant meer op kunnen.



Mail de redactie


Instagram