Nieuws Burgemeesters grote steden: 300 miljoen erbij voor politie

Burgemeesters grote steden: 300 miljoen erbij voor politie

Gepubliceerd op: 02 januari 2016

De bezuinigingen op de politie moeten niet alleen worden gestopt, de politie moet er zelfs 300 miljoen euro bijkrijgen. Daarvoor pleiten burgemeesters van de grote steden. Zij vinden het bijzonder onverstandig dat in een tijd waarin terroristische dreiging groot is, er gesneden wordt in het landelijke korps.

Als het aan Ahmed Aboutaleb ligt gaat de geldkraan nog verder open. “Diep in mijn hart vind ik dat er een half miljard bij moet komen,” zei hij op nieuwjaarsdag tegen RTV Rijnmond. Volgens de burgemeester van Rotterdam komt de basispolitiezorg door de nieuwe bezuinigingen in gevaar. Daarom roept hij het kabinet op om al in het voorjaar met extra geld te komen en niet af te wachten tot de begroting van 2017.

Bijval krijgt de burgemeester van Inge Philips, het plaatsvervangend hoofd van de Landelijke Recherche. Zij stelt vandaag in een interview met de NOS dat onmogelijk nieuwe online opsporingstaken kunnen worden uitgevoerd als de bezuiniging van 40 miljoen op ICT blijft staan. In nieuwe wetgeving staat dat de politie straks meer onderzoek mag doen op computers van verdachten, maar volgens Philips is hiervoor geen capaciteit. Zij stelt dat als de wet er komt haar team ‘gehandicapt van start’ gaat.



Mail de redactie


Instagram