Nieuws Catalogus voor bijstand Defensie in Nederland gepresenteerd

Catalogus voor bijstand Defensie in Nederland gepresenteerd

Gepubliceerd op: 13 februari 2015

Het aantal defensie-inzetten binnen onze landsgrenzen neemt sterk toe. In het afgelopen jaar heeft Defensie bijna 2500 keer assistentie verleend. Het gaat dan om hulp bij het bestrijden van rampen, crises en rechtshandhaving. Diverse hulpdiensten zoals Brandweer, Politie en ambulance kunnen een beroep doen op Defensie. Om het voor hen inzichtelijker te maken wat defensie kan bieden is vrijdag een catalogus gepresenteerd.

Catalogus Nationale Operaties

Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp lanceerde afgelopen vrijdag de compleet vernieuwde digitale catalogus Nationale Operaties in Den Haag.

In het nieuwe document staat wanneer civiele veiligheidsorganisaties de krijgsmacht kunnen inschakelen, hoe dat in z’n werk gaat en hoeveel het eventueel kost. Defensie heeft de catalogus samengesteld samen met alle civiele veiligheidspartners zoals gemeenten, Veiligheidsregio’s, hulpdiensten, het Openbaar Ministerie en Waterschappen.

De catalogus is hier te downloaden: Catalogus Nationale Operaties

Civiel-militaire samenwerking

Jacqueline Buitendijk is als directeur Risico- en Crisisbeheersing Veiligheidsregio Utrecht een van de mogelijke klanten van Defensie: “Ik vind de nieuwe catalogus geweldig. Er is echt vanuit de klant gedacht. Het gaat heel sterk uit van het effect dat je wilt bereiken. We waren inmiddels al gewend aan het feit dat Defensie iets voor ons kan betekenen, maar dit maakt het weer een stap concreter.”

Op Hulpverlening.nl publiceren we regelmatig over de samenwerking tussen Defensie en diverse hulpdiensten in Nederland. Bekijk bijvoorbeeld eens de volgende artikelen:

 



Mail de redactie


Instagram