Nieuws Dit jaar geen vliegshows van Nederlandse F-16

Dit jaar geen vliegshows van Nederlandse F-16

Gepubliceerd op: 26 januari 2016

De Nederlandse F-16 is dit jaar niet te zien tijdens vliegshows vanwege de vele inzetten in het buitenland. Het F16 Solo Display Team was ook vorig jaar om dezelfde reden niet te zien bij evenementen. Dit jaar staan wel de luchtmachtdagen op de agenda, maar dus zonder de F16.

Strijd tegen terrorisme

Met een detachement van 200 militairen bombarderen de Nederlandse gevechtstoestellen al sinds oktober 2014 doelen van terreurorganisaties in Irak. Daarnaast staan in eigen land ook altijd twee F-16 toestellen paraat om het luchtruim te verdedigen, de zogenoemde Quick Reaction Alert (QRA). Er is daardoor geen ruimte voor spectaculaire shows van het demoteam.

Vliegshows in 2017

De missie in het Midden-Oosten eindigt aan het eind van dit jaar. De F-16 vliegers zullen begin 2017 ingezet worden om het luchtruim van de Baltische staten te beveiligen. Zoals het nu lijkt geeft het F-16 demoteam in de loop van 2017 weer vliegshows. De luchtmacht geeft deze vliegshows om de capaciteiten van het toestel en de vaardigheden van de vlieger te laten zien. Hiermee hoopt Defensie collega's voor de luchtmacht te werven.



Mail de redactie


Instagram