Nieuws Drie agenten vervolgt voor schieten op verdachten

Drie agenten vervolgt voor schieten op verdachten

Gepubliceerd op: 11 maart 2015

Drie politiemensen worden door het Openbaar Ministerie in Breda vervolgt voor het schieten op burgers. Dit gebeurde vorig jaar op twee locaties in Brabant.

Geschoten

Een van de agenten schoot op 25 november aan de Weststadweg in Oosterhout op een auto. Twee andere agenten schoten op 28 mei bij een achtervolging op de Tatraweg in Tilburg. Bij dat incident raakte een man zwaargewond.

Niet volgens geweldsinstructie

Het openbaar ministerie is van mening dat de agenten buiten hun geweldsinstructie hebben gehandeld. Er was volgens hen ook geen sprake van noodweer. Daarom heeft het OM besloten om alle drie de agenten te vervolgen.

"Moeilijk te verteren"

De Brabantse politiechef Hans Vissers noemde het woensdag moeilijk te verteren dat de agenten worden vervolgd als criminelen. "Uitgangspunt moet zijn dat politiemensen er juist zijn om op te treden tegen criminelen. Het is moeilijk te verteren dat de collega's nu voor zo'n ernstig strafbaar feit worden vervolgd, terwijl zij handelden vanuit hun verantwoordelijkheid als politiefunctionaris. Het gaat wel erg ver dat ze op dezelfde wijze worden vervolgd als een crimineel. Dit heeft uiteraard een enorme impact op onze mensen".



Mail de redactie


Instagram