Nieuws Geweld tegen hulpverleners tijdens de jaarwisseling

Geweld tegen hulpverleners tijdens de jaarwisseling

Gepubliceerd op: 31 december 2015

De jaarwisseling is zoals ieder jaar niet overal als een feest verlopen. Zowel in Dordrecht als in Rotterdam zijn mensen aangehouden die vuurwerk naar hulpverleners gooiden.

In Tilburg werdt de brandweer met vuurwerk bekogeld toen zij een brand in een schuurtje aan de Rossinistraat wilden blussen. De politie heeft de omstanders op afstand moeten houden.

In Papendrecht gooiden mensen meubilair uit het raam. De politie moest een waarschuwingsschot lossen, en een agent raakte gewond. Er zijn meerdere personen aangehouden. Hier onder een verzameling tweets die te maken hebben met deze incidenten.

Brandweerauto bekogeld

Op de Merdiaan in Amersfoort werd de brandweer bekogeld met stenen en vuurwerk. Een steen ging door een ruit van de brandweerauto. Niemand raakte gewond. De auto raakte fors beschadigd. De politie stelt nader onderzoek in.

Motoragent

Een motoragent is donderdagmiddag 31 december gericht bestookt met lawinepijlen op de Meridiaan in Amersfoort. Een 16-jarige verdachte werd aangehouden.

Utrecht

In de omgeving van de Montfoortlaan en de IJsselsteinlaan zijn in de nacht van 31 december op 1 januari politieauto’s en agenten meerdere keren bekogeld met stenen en illegaal knalvuurwerk. Twee verdachten konden direct worden aangehouden: een 16-jarige jongen uit Brussel en een 17-jarige Utrechter. Alle gebeurtenissen zijn door cameratoezicht gefilmd.

Politieman geslagen

Voor het mishandelen van een agent arresteerde de politie vrijdag 1 januari een 15-jarige jongen uit Valkenswaard. De jongen maakte deel uit van een groep die rond 5.45 uur op de Markt liep. Toen hij een surveillanceauto van de politie passeerde, stak hij een middelvinger op tegen de agent die in de wagen zat. Deze stapte uit om de jongen aan te spreken, waarna de verdachte een terrastafel pakte die hij naar de agent wilde gooien. De politieman pakte de jongen vast en ze vielen beide op de grond. Daar sloeg de jongen de agent vol in zijn gezicht.

Aanhoudingen

In totaal zijn er tijdens de jaarwisseling 276 personen aangehouden. Dat is minder dan voorgaande jaren. De meeste feiten betreffen geweld, waarvan 86 maal geweld tegen personen met een publieke taak, 97 maal geweld tegen overige personen en 73 maal geweld tegen goederen. In twintig zaken betrof het andersoortige feiten, zoals vuurwerkzaken.



Mail de redactie


Instagram