Nieuws Grote onrust bij brandweer Eindhoven

Grote onrust bij brandweer Eindhoven

Gepubliceerd op: 26 april 2014

Er heerst grote onrust binnen het brandweerkorps in Eindhoven. Dat blijkt uit een intern onderzoek dat bureau Arsis voor de veiligheidsregio Zuidoost-Brabant heeft opgesteld. Dit meld ed.nl die het onderzoeksrapport in handen heeft.

“Arsis concludeert onomwonden dat mensen 'niet mét, maar tégen elkaar werken', 'er grote argwaan is over alles dat met leiding te maken heeft' en dat er 'een machtsstrijd' woedt.”

Brandweer bezorgd door toenemende bezuinigingen
Eerder maakte de brandweer al kenbaar bezorgd te zijn door de toenemende bezuinigingen. Groot discussiepunt is de variabele voertuigbezetting. Brandweermensen denken dat dit ten koste gaat van hun eigen veiligheid, maar zeker ook die van de burgers.

Uit cijfers blijkt dat het aantal doden bij woningbranden stijgende is. Uit cijfers blijkt ook dat branden steeds groter worden. Bezuinigen bij de brandweer lijkt daarom op dit moment zeer onverstandig.

Postcommandant stapt op
Afgelopen vrijdag stapte de commandant van de brandweerpost Eindhoven centrum op. Dit bevestigde de veiligheidsregio Zuidoost-Brabant. De brandweercollega’s van de commandant hebben als reactie de vlag half stok gehangen.

Brandweerkorpsen Eindhoven voeren actie
Op donderdag 1 mei wordt in Eindhoven een manifest aangeboden aan de top van de brandweer.

Het programma EenVandaag heeft samen met FNV een onderzoek onder 600 brandweermensen gehouden. Uit dit onderzoek bleek dat 75% van de brandweermensen vindt dat de veiligheid die de brandweer aan burgers biedt is afgenomen door de recente hervorming van het korps.



Mail de redactie


Instagram