Nieuws Ingebruikname vernieuwde C2000-netwerk aangepast

Ingebruikname vernieuwde C2000-netwerk aangepast

Gepubliceerd op: 26 januari 2016

Het Ministerie van Veiligheid & Justitie heeft het migratieplan voor het vervangen van het oude C2000-netwerk naar het nieuwe C2000-netwerk aangepast. De reden hiervoor is dat de overgang via het huidige radiobediensysteem T-rex op problemen stuit.

In oktober vorig jaar werd bekend welke bedrijven de verschillende onderdelen van C2000 mogen vernieuwen. Inmiddels is de implementatie van deze vernieuwing gestart. Dit gebeurd in overleg met de partijen die het netwerk gebruiken, zoals politie, brandweer, ambulance en Koninklijke Marechaussee. Het vernieuwde C2000-netwerk moet in 2017 operationeel zijn.

Migratieplan

In het aangepaste migratieplan wordt het nieuwe netwerk parallel aan het oude netwerk opgebouwd. Het nieuwe netwerk en het daaraan gekoppelde nieuwe radiobediensysteem zijn een aantal weken voor de ingebruikname in alle meldkamers beschikbaar. Het voordeel hiervan is dat centralisten in de eigen omgeving kunnen worden opgeleid en kunnen oefenen met het vernieuwde netwerk, los van het oude nog in gebruik zijnde netwerk. Met dit plan blijft het tijdens de migratie mogelijk om in geval van een calamiteit terug te schakelen naar het oude netwerk.

De keuze voor dit migratiescenario leidt er toe dat wordt afgezien van het eerder voorziene migratiescenario om tijdelijk het nieuwe radiobediensysteem te koppelen aan het oude netwerk en pas daarna aan het nieuwe netwerk.



Mail de redactie


Instagram