Nieuws Laurens Bosch Leden arrestatieteam zwaargewond door explosie

Leden arrestatieteam zwaargewond door explosie

Gepubliceerd op: 13 december 2016

Twee leden van een arrestatieteam/DSI zijn dinsdagavond rond 18.30 uur zwaargewond geraakt in de Inlaagpolder in Spaarndam, vlak bij de A9. Dit gebeurde toen explosieven af gingen. De medewerkers van het arrestatieteam stonden op een onopvallende plaats, de Inlaagpolder, om zich voor te bereiden op een geplande inzet, toen de explosie plaatsvond.

Het Mobiel Medisch Team, meerdere ambulances, brandweer en politie kwamen ter plaatse om zorg te dragen voor de slachtoffers. De gewonde agenten zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen verkeert in levensgevaar. De politie doet onderzoek naar de oorzaak.

Op de beelden is te zien dat het incident zich heeft afgespeeld rondom een personenauto. Vermoedelijk is een explosief afgegaan wat bedoeld is om de deur op te blazen bij een verdachte. Het witte busje op de beelden is één van de standaard voertuigen van een arrestatieteam.

Update
Eén van de agenten heeft woensdag het ziekenhuis kunnen verlaten. Een andere agent ligt nog in het ziekenhuis en is zwaar gewond zo laat de politie weten.



Mail de redactie


Instagram