Nieuws Luchtmachtdagen op vliegbasis Gilze-Rijen

Luchtmachtdagen op vliegbasis Gilze-Rijen

Gepubliceerd op: 18 juni 2014

Operatie Luchtsteun gaat  aanstaande vrijdag van start op vliegbasis Gilze-Rijen. Deze editie van de Luchtmachtdagen draait om zien, doen en beleven. Bezoekers ervaren de luchtmacht tijdens dit grootschalige evenement van binnenuit en krijgen van het aanwezige personeel inzicht in het verhaal van de Luchtmacht vanuit verschillende invalshoeken. De ervaringen van luchtmachtcollega’s maken het voor de bezoekers mogelijk om echt een kijkje achter de schermen te nemen.

Aan het begin van de week arriveerden de eerste toestellen op de Brabantse vliegbasis. Met ingang van dinsdag 17 juni oefenen de eerste teams hun vliegshows. De Air Display Director oordeelt dan of de deelnemers voldoen aan de Nederlandse veiligheidseisen. Onder de deelnemers bevinden zich het Nederlandse F-16-  en Apache demoteam, maar ook de Britse Red Arrows en de Battle of Britain Memorial Flight geven acte de presence. De Nederlandse vliegers die deelnemen aan de Air Power Demo laten zien hoe de luchtmacht deelneemt in internationale operaties. Bijzondere internationale gasten die voor het eerst te zien zijn op de Luchtmachtdagen zijn de Griekse F-16 demo en een MIG uit Slowakije. De Spanjaarden vaardigen de Patrulla Aspa af.

Operatie Luchtsteun vindt plaats op vrijdag 20 en zaterdag 21 juni en is gratis toegankelijk. Het publieksterrein is geopend van 08.00 uur tot 18.00 uur. Verschillende elementen maken de Luchtmachtdagen dit jaar een ideale dag uit voor het hele gezin. De jongsten kunnen met een speurtocht een wing en een oorkonde verdienen, terwijl de wat ouderen de uitdaging aan mogen gaan bij het paviljoen Fit for Airpower.

Algemene informatie
Meer informatie over de bereikbaarheid, het vliegprogramma en overig nieuws van Operatie Luchtsteun is te vinden op www.operatieluchtsteun.nl.  Er is voor Android en Apple smartphones een app te downloaden. Hierop kan  actuele informatie mobiel worden geraadpleegd, ook tijdens calamiteiten. Met de selfie in de app is een helikoptervlucht te winnen. Het luchtvaartevenement  is te volgen via sociale media als Twitter (@luchtmachtdagen), Facebook (Facebook.com/operatie.luchtsteun) en Instagram (Operatie Luchtsteun). 

Foto's: Defensie, luchtmachtdagen 2013



Mail de redactie


Instagram