Nieuws Defensie Mariniers zoeken naar sporen in onderzoek schietpartij Bonaire

Mariniers zoeken naar sporen in onderzoek schietpartij Bonaire

Gepubliceerd op: 23 augustus 2016

Military trackers van het Korps Mariniers hebben de politie in Bonaire met het zoeken naar sporen van de schietpartij waarbij Politieagent Ferry Bakx om het leven kwam. De politieman kwam vorige week om het leven toen bij samen met collega's naar een huis ging waar een overval plaats had gevonden.

De professionele spoorzoekers van Defensie kwamen kort na het incident vanaf Curaçao om het Korps Politie Caribisch Nederland bij te staan. “Wij zijn gespecialiseerd in het vinden en volgen van sporen”, vertelt hun teamleider. “Daaruit halen we zoveel mogelijk informatie over de bewegingen van de daders.” Zo brachten de mariniers onder meer de vluchtroute in kaart. Ook vonden ze kleding, een portemonnee en een patroonhouder.

De military trackers zijn inmiddels terug op Curaçao. “Onze inzet is erg nuttig tijdens de eerste periode, wanneer de sporen nog vers zijn”, verklaart de teamleider. “Daarna nemen andere diensten het over.” De daders zijn nog niet gevonden.

Rechercheteam

Ook de Nederlandse politie gaat bijdragen aan de zoektocht naar de daders. Zij sturen 15 tot 20 rechercheurs naar Bonaire om te helpen bij het onderzoek. Zij blijven rond de zes weken op het eiland. De politie heeft in deze zaak een TGO samen gesteld. Daarin werken rechercheurs met verschillende specialismen samen. Het Nederlanse team van rechercheurs zal de politie in Bonaire ondersteunen.



Mail de redactie


Instagram