Nieuws Ministers tekenen overeenkomst Van Ghentkazerne

Ministers tekenen overeenkomst Van Ghentkazerne

Gepubliceerd op: 05 maart 2014

De burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, de minister van Veiligheid en Justitie, Ivo Opstelten, en de minister van Defensie, Jeanine Hennis-Plasschaer hebben woensdagavond op de Van Ghentkazerne te Rotterdam de Bestuursovereenkomst voor 25 jaar over het medegebruik waardoor de kazerne kan openblijven getekend.

De Rotterdamse kazerne is tot op heden een opleidingscentrum voor mariniers. Vanaf 2018 moet het een veiligheidscentrum worden voor politie en handhavers. Minister Ivo Opstelten benadrukte het bellang van de civiele samenwerking met defensie.

Kazerne dreigde sluiting

Eind vorig jaar werd bekend dat de kazerne door bezuinigingen bij defensie moest sluiten. De burgemeester van Rotterdam noemde het nieuws dat de kazerne zou sluiten “Een bittere pil voor Rotterdam”. Al 300 jaar zijn de mariniers gevestigd in Rotterdam waar nu een eind aan dreigde te komen.

Op initiatief van Rotterdam hebben de afgelopen maanden gemeente, het ministerie van Defensie, het ministerie van Veiligheid en Justitie en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om de Van Ghentkazerne voor Rotterdam te behouden, en dat is gelukt. Gemeente, Veiligheidsregio en Politie worden medegebruiker van de kazerne en de samenwerking met het Korps Mariniers wordt geïntensiveerd. De mariniers blijven een bijdrage leveren aan stad en haven op sociaal en veiligheidsgebied.


Foto's: Martijn de Vries



Mail de redactie


Instagram