Nieuws Na 40 jaar valt het doek voor brandweerduikers in Delfzijl

Na 40 jaar valt het doek voor brandweerduikers in Delfzijl

Gepubliceerd op: 05 december 2015

Na ruim 40 jaar is vrijdag het doek gevallen voor het duikteam van de brandweer Delfzijl. Het algemeen bestuur van de veiligheidsregio Groningen stemde vrijdagochtend in met het per direct opheffen van de brandweerduikers.

De brandweer in Delfzijl kampt al langere tijd met beschikbaarheidsproblemen van hun duikers. Ook zijn niet alle duikers volledig beoefend om aan de wettelijke eisen te kunnen voldoen. Dit was reden voor de veiligheidsregio om het duikteam tijdelijk buiten bedrijf te zetten. De directie schat daarbij de kans op een succesvolle hercertificering van de duikers negatief in.

Net als bij vele andere brandweerkorpsen in het land gaat Delfzijl over op het oppervlaktereddingsteam. Deze teams mogen maximaal 200 meter uit de kant werken en 1,5 meter diep. Echter mag de brandweerman niet onder water werken. Duiken is er dus niet meer bij. Vanaf wanneer het oppervlaktereddingsteam in Delfzijl inzetbaar zal zijn is nog niet bekend. Tot die tijd moeten omringende posten in actie komen bij waterongevallen in Delfzijl.



Mail de redactie


Instagram