Nieuws Politie Nederlandse politieman omgekomen bij schietpartij op Bonaire

Nederlandse politieman omgekomen bij schietpartij op Bonaire

Gepubliceerd op: 18 augustus 2016

Een Nederlandse agent is woensdagavond neergeschoten bij een schietpartij op Bonaire. Hij overleed later in het ziekenhuis. Dit melden lokale media.

De agent was samen met collega's in de wijk Sabadeco, in Kralendijk, de hoofdplaats van Bonaire vanwege een melding van een inbraak. Zij troffen de vermoedelijke daders en zetten de achtervolging in. Daarbij ontstond een schietpartij waarbij de agent geraakt werd. De agent is door ambulancepersoneel gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij aan zijn verwondingen.

Het gaat om een man die bij de Landelijke Eenheid in Nederland heeft gewerkt en later naar Bonaire is verhuisd. Daar is hij dienst gegaan bij de politie van Bonaire.

Klopjacht

De politie laat weten dat er nog geen verdachten zijn aangehouden. Op het vliegveld van Bonaire is extra bewaking en de kustwacht patrouilleert om te voorkomen dat de verdachten vluchten. Ook zijn de verloven van agenten op het eiland ingetrokken. Er is een klopjacht gaande op de daders.Mail de redactie


Instagram