Nieuws Nieuw uniform voor de Koninklijke Marechaussee

Nieuw uniform voor de Koninklijke Marechaussee

Gepubliceerd op: 27 november 2015

De Koninklijke Marechaussee krijgt vanaf 2016 een nieuw uniform. Het nieuwe operationele tenue bestaat uit 4 nieuwe kledingstukken: een broek, een jas en een polo met lange en korte mouwen. Het nieuwe tenue is ontwikkeld naar het tenue van de Franse gendarmerie.

Luitenant-kolonel Rob van Leerdam is accountmanager bij het KPU-bedrijf voor de KMar. Hij legt uit waarom er een nieuw operationeel tenue is ontwikkeld. "Het huidige VT-blauw en het DT dat operationeel gebruikt wordt, voldoen niet meer als operationeel tenue. De jas is bijvoorbeeld te lang, waardoor deze over het koppel valt. Dat zorgt ervoor dat het wapen niet optimaal bereikbaar is. Ook bestaat de wens om de herkenbaarheid en uitstraling van de Koninklijke Marechaussee te vergroten."

Het nieuwe operationele tenue wordt in 2 fasen ingevoerd. Schiphol bijt het spits af in de eerste helft van 2016. De studenten die in februari 2016 aan hun opleiding starten, krijgen het tenue uitgereikt bij opkomst. Na de zomervakantie krijgen de overige brigades de nieuwe kleding.


Foto: Defensie



Mail de redactie


Instagram