Nieuws Nieuw veiligheidseducatiecentrum in Twente

Nieuw veiligheidseducatiecentrum in Twente

Gepubliceerd op: 02 mei 2014

De samenleving zal de komende jaren steeds meer zelfredzaamheid vragen van burgers. Met de komende bezuinigingen op brandweerzorg is inzetten op preventie en zelfredzaamheid steeds meer een noodzaak. De overheid heeft daarom de Risk Factory in het leven geroepen,. De Risk Factory is ingericht in een hangar van de voormalige Vliegbasis Twenthe.

Belevende wijs ervaren kinderen hoe je veilig kunt handelen in de thuissituatie, op school en in de openbare ruimte. Het gaat dan om allerlei vormen van veiligheid, zoals brandveiligheid, omgaan met alcohol, verkeersveiligheid, vandalisme en cyberveiligheid.

Wat is de Risk Factory
Hoe kan ik brand in mijn huis voorkomen? Wat zijn de gevaren van alcohol? Hoe neem ik veilig deel aan het verkeer? Hoe kan ik veilig vluchten? Wat moet ik doen als de sirene gaat? Hoe bel ik 112? Allemaal scenario's die bezoekers van de Risk Factory Twente op een realistische manier aan den lijve ondervinden. De Risk Factory Twente is hét interactieve veiligheidseducatiecentrum van de veiligheidsdiensten in Twente en is uniek in Nederland.

Voor wie is de Risk Factory
Op dit moment is de primaire doelgroep basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8. Met hen wordt een pilot gedraaid waarbij klassen met leerlingen uit groep 7 en 8 de Risk Factory uitproberen. Vanaf begin maart tot op heden hebben al 350 leerlingen uit deze groepen en van verschillende scholen in Twente de Risk Factory Twente doorlopen waarbij de reacties zeer positief waren. Zij zijn gevraagd cijfers te geven voor alle scenario's en bovendien iets te schrijven over hun ervaringen. Het gemiddelde cijfer tot nu toe voor de pilot is een 8,8.

 



Mail de redactie


Instagram