Nieuws Nieuwe app koppelt burgerhulpverleners razendsnel aan incidenten

Nieuwe app koppelt burgerhulpverleners razendsnel aan incidenten

Gepubliceerd op: 19 oktober 2015

Met een nieuwe app van HartslagNu voor de mobiele telefoon kunnen burgerhulpverleners in Nederland vanaf morgen overal en op elk moment opgeroepen worden om te assisteren bij een incident. De app houdt nauwkeurig waar iemand is. Wanneer er nood aan de man is, krijgt de gebruiker direct een sms en pushbericht.

Door de ‘locatievoorziening’ aan te zetten op de telefoon kan een aan de app gekoppelde database direct zien hoeveel mensen op een bepaalde locatie binnen zes minuten ter plaatse kunnen zijn. Daarbij wordt rekening gehouden met wegen, rivieren en bruggen. Bij een oproep wordt een sms-bericht en een pushbericht verzonden. Dit vergroot de kans dat de oproep meteen wordt ontvangen en direct tot actie overgegaan kan worden.

De app is een initiatief van HartslagNu. De organisatie beheert een landelijk netwerk van burgerhulpverleners, die direct worden ingeschakeld bij een reanimatie. HartslagNu is gekoppeld aan het systeem van de Meldkamer Ambulancezorg. Bij een melding van een mogelijke reanimatie worden niet alleen twee ambulances op weg gestuurd, maar wordt ook een groep burgerhulpverleners in de de omgeving gealarmeerd. De app is de te downloaden in Appstore (voor iOS) en Google Play Store (voor Android).



Mail de redactie


Instagram