Nieuws NS werft 200 extra mensen voor veiligheid in de avond

NS werft 200 extra mensen voor veiligheid in de avond

Gepubliceerd op: 12 februari 2016

De NS gaat 140 extra hoofdconducteurs en 60 extra Veiligheid & Service-medewerkers werven om de veiligheid in treinen en op stations te vergroten. De extra mensen moeten vooral op de uitgaansavonden voor veiligheid zorgen. Op donderdag, vrijdag en zaterdag worden dan na 22:00 uur alle treinen voorzien van twee conducteurs. "Op de andere avonden worden extra flexibele veiligheidsteams ingezet, hiervoor worden 60 nieuwe medewerkers Veiligheid & Service geworven." aldus de NS.

Flexibele veiligheidsteams

Flexibele veiligheidsteams worden ingezet op treinen en lijnen waarvan uit ervaring blijkt dat agressie er meer dan gemiddeld voorkomt. Ook kunnen de teams door de Veiligheidscentrale van NS naar een bepaalde plek worden gestuurd omdat daar overlast is. Dankzij de financiële steun (10 miljoen euro) van het ministerie van Infrastructuur en Milieu worden deze teams nu uitgebreid.

Geweld

Medewerkers van de NS krijgen regelmatig te maken met onveilige werksituaties. Zij zijn het geweld, de intimidaties en uitschelden dan ook zat.

"Medewerkers moeten elke dag veilig en gezond hun werk kunnen doen en weer veilig huiswaarts kunnen keren. Er is de laatste jaren veel in gang gezet in overleg met de ondernemingsraad en de bonden om de trein en het station nog veiliger te maken’’, aldus Marjan Rintel, directievoorzitter van NS Reizigers"Mail de redactie


Instagram