Nieuws Onderzoeksraad voor Veiligheid wint Machiavelliprijs

Onderzoeksraad voor Veiligheid wint Machiavelliprijs

Gepubliceerd op: 05 januari 2016

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) heeft de Machiavelliprijs 2015 gewonnen. Dat is een prijs die jaarlijks wordt toegekend voor een bijzondere prestatie op het gebied van publieke communicatie.

De Onderzoeksraad ontvangt de prijs, omdat “zij met het rapport over de ramp met de MH17 klaarheid heeft gebracht voor de nabestaanden in het bijzonder en de wereld in het algemeen. De wijze waarop de Onderzoeksraad dat heeft gedaan vormt een schoolvoorbeeld van goede communicatie. In een extreem sensitieve situatie met zowel hoogoplopende geopolitieke belangen als indringend verdriet van de nabestaanden heeft de Onderzoeksraad op gezaghebbende wijze haar onderzoek verricht en naar buiten gebracht.”

Wijsheid en empathie

“In de richting van de nabestaanden is een topprestatie geleverd. Zo getuigt het van wijsheid en empathie dat de nabestaanden als eersten naar de beelden van de reconstructie konden kijken. Dat gebeurde in een speciaal belegde bijeenkomst voordat de rest van de wereld door de aanblik van de cockpit tijdens de presentatie van het rapport werd geschokt. Uit het oogpunt van communicatie had de Onderzoeksraad niet effectiever kunnen opereren dan door deze reconstructie voor iedereen zichtbaar te maken.”, aldus het juryrapport.

Voorzitter Tjibbe Joustra van de Onderzoeksraad voor Veiligheid zal de Machiavelliprijs 2015 in ontvangst nemen.
 



Mail de redactie


Instagram