Nieuws Politie Politie- en traumahelikopter krijgen definitief onderkomen op Volkel

Politie- en traumahelikopter krijgen definitief onderkomen op Volkel

Gepubliceerd op: 20 december 2016

Er wordt een nieuw onderkomen gerealiseerd voor een politie- en een traumahelikopter op de militaire vliegbasis Volkel. Hiervoor tekenden korpschef Erik Akerboom van de politie, de Commandant Der Strijdkrachten Tom Middendorp en de voorzitter Leon van Halder van het Radboudumc op dinsdag 20 december een intentieverklaring.

Op korte termijn wordt gestart met de bouw van een nieuw onderkomen voor twee helikopters. Naar verwachting duurt de bouw anderhalf jaar. Het steunpunt biedt daarna onderdak aan twee helikopters: één van de politie en aan één van het Mobiel Medisch Team (MMT), de traumaheli van het Radboudumc. Defensie faciliteert op deze manier optimaal medegebruik van haar vliegbasis.

Definitief steunpunt

De politie en het MMT zijn sinds 2007 gevestigd op Volkel. ‘In de opzet was het een tijdelijke situatie’, zegt Mireille Lokhorst-Melchers, chef afdeling luchtvaart van de politie. ‘Het huidige gebouw voldoet echter niet meer aan de functionele eisen en is daarmee niet toekomstbestendig. Volkel is voor de politie echter strategisch van groot belang om Zuidoost-Nederland te bedienen. Vandaar dit initiatief.’

Militaire vliegbasis Volkel is, met Amsterdam (Schiphol) en Rotterdam, een van de drie steunpunten van waaruit de politieluchtsteun wordt verzorgd.



Mail de redactie


Instagram