Nieuws Politie Politie gaat agenten trainen in contraterrorisme

Politie gaat agenten trainen in contraterrorisme

Gepubliceerd op: 21 december 2016

De politie gaat agenten een speciale training geven om hen beter voor te bereiden om terrorismedreiging. De opleiding "Contraterrorisme, Extremisme en Radicalisering (CTER)" wordt vóór eind 2018 bij alle eenheden ingevoerd.

Het dreigingsniveau in Nederland is al sinds maart 2013 substantieel. Dat is het op één na hoogste dreigingsniveau wat we kennen. Vanwege deze aanhoudende dreiging van een mogelijke aanslag heeft de nationale politie afgelopen zomer besloten de training aan te bieden aan 30.000 politiemedewerkers die dit voor hun werk nodig hebben.

Training

Er zijn trainingen voor wijkagenten en voor medewerkers in de opsporing en informatieorganisatie. De opleiding richt zich op contraterrorisme, links- en rechts-extremisme en radicalisering, maar raakt ook onderwerpen als polarisatie, diversiteit en weerbaarheid.

Het afgelopen jaar heeft de Politieacademie al een aantal kerntrainers opgeleid die het programma voor hun collega’s gaan verzorgen. De politiemensen leren onder meer hoe ze de kans op een aanslag kunnen verkleinen en de gevolgen van een aanslag kunnen beperken.

De eenheden zijn zelf verantwoordelijk voor de invoering. Ze krijgen daarbij steun van de Politieacademie en kunnen lokale elementen aan de trainingen toevoegen. De Politieacademie neemt de trainingen op in het vaste onderwijsprogramma.Mail de redactie


Instagram