Nieuws Politieauto crasht tijdens achtervolging in Hoofddorp

Politieauto crasht tijdens achtervolging in Hoofddorp

Gepubliceerd op: 26 februari 2016

Een politieagent is donderdagnacht gewond geraakt bij een achtervolging van een gestolen bus. Een bestelbus werd gesignaleerd door een anpr-camera, welke aangaf dat de bus gestolen zou zijn. De politie wilde de bestuurder laten stoppen, wat uitmondde in een achtervolging.

Rond elf uur ging het fout, toen de politieagent van de Haya van Somerensingel de Caro van Eycksingel op wilde rijden. In de bocht verloor hij de macht over het stuur en kwam op de kop terecht. De vluchtende verdachte verliet op een steenworp afstand de bus en ging er te voet vandoor. De politie heeft de bestuurder met een groot aantal eenheden gezocht, waarbij ook de politiehelikopter is ingezet. De wijk was hermetisch afgesloten en bewoners werden gevraagd binnen te blijven. Ondanks de inspanning van de politie is de verdachte niet meer aangetroffen.

Ondertussen spoedden de ambulancedienst en brandweer zich naar het gecrashte voertuig. De brandweer heeft het rokende voertuig geïnspecteerd. De agent is met lichte verwondingen ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Met hem gaat het naar omstandigheden goed. Hij mocht het ziekenhuis diezelfde nacht verlaten, aldus een collega.

De verkeersongevallenanalyse van de politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan. Een berger heeft de gecrashte politieauto en de gestolen bestelbus meegenomen. De politieauto kan als verloren worden beschouwd.

Foto's: Laurens BoschMail de redactie


Instagram