Nieuws Politiechef overgeplaatst na creatief politiewerk

Politiechef overgeplaatst na creatief politiewerk

Gepubliceerd op: 21 mei 2014

De politie heeft een teamchef in Almelo overgeplaatst omdat zij een creatieve invulling gaf aan het politiewerk. Met deze acties zocht zij de grenzen van de wet op en bracht schade toe aan de samenwerking met externe partners, aldus de politie. Dit deed zij zonder overleg met de leiding en ketenpartners. Er vindt intern onderzoek plaats naar of het gevolgde beleid in het team strookt met bestaande afspraken en regelgeving.

'Politiechef de mond gesnoerd'
Volgens een journalist van TC Tubantia wordt de teamchef de mond gesnoerd zo valt in een artikel te lezen. De politie neemt met kracht afstand van de persoonlijke interpretatie van een journalist van TC Tubantia, waarin gesuggereerd wordt dat de politie de mond van de betrokken chef snoert en er geen ruimte is voor persoonlijke initiatieven.

Creatieve oplossingen
In het artikel van TC Tubantia valt te lezen hoe deze politiechef omging met bijvoorbeeld een hennepkwekerij. "door een controle aan te kondigen. De kwekerij is de volgende dag weg.".

De teamchef is overigens niet ontslagen, zoals in het artikel wordt gesuggereerd. Zij krijgt een vergelijkbare functie zodat de politie gebruik kan blijven maken van haar kwaliteiten, alleen deze functie ligt buiten Almelo.

De volledige reactie van de politie is hier te lezen: politie.nl



Mail de redactie


Instagram