Nieuws Politiechef stuurt brandbrief aan politietop over falende apparatuur

Politiechef stuurt brandbrief aan politietop over falende apparatuur

Gepubliceerd op: 01 juni 2017

De Amsterdamse politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg heeft samen met de Centrale Ondernemingsraad een brandbrief gestuurd aan korpschef Akerboom. In de brief wordt gevraagd om in te grijpen bij de realisatie van een betrouwbaar plaatsbepalingsysteem.

Verschillende voertuigen van de politie zijn niet langer operationeel vanwege slechte apparatuur die de locatie naar de meldkamer moet verzenden. Volgens de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de Nationale Politie spelen de problemen in het hele land.

Grote boosdoener is het zogenaamde plaatsbepalingssysteem (PBS). Met het systeem worden navigatiegegevens doorgegeven en informatieregisters bevraagd. Ook verstuurt de meldkamer via PBS inzetberichten naar auto’s en motoren van de politie.

Politietaak gehinderd

Het werk van de agenten op straat wordt volgens de politiechef ernstig gehinderd. De klachten gaan zowel over de voertuigen die voorzien zijn van het nieuwe als van de voertuigen die nog voorzien zijn van de oude PBS-systemen. "Er is sprake van verbindingsproblemen, verouderde kaarten, onnauwkeurige plaatsbepaling en instabiliteit. Diverse voertuigen zijn daarom niet langer operationeel inzetbaar." aldus Aalbersberg.Mail de redactie


Instagram