Nieuws Nieuws op Beeld Problemen met nieuwe tankautospuiten Rotterdam

Problemen met nieuwe tankautospuiten Rotterdam

Gepubliceerd op: 15 december 2016

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond laat alle 41 nieuwe tankautospuiten repareren door een defect in de pomp, zo schrijft het AD donderdag. Een defecte sensor zorgt ervoor dat de pomp tijdens bluswerkzaamheden uit kan vallen. Het euvel is bij vijf verschillende tankautospuiten daadwerkelijk voorgevallen. Reden voor de Veiligheidsregio om bij alle voertuigen de sensor te laten vervangen. De tankautospuiten zijn pas een jaar oud.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio geeft aan dat er geen sprake is van een gevaarlijke situatie. Dit omdat de storing door een snelle reset in een seconde kan worden verholpen. Wel moet het probleem structureel worden verholpen. De nieuwe sensors zijn besteld bij DAF en zullen zo snel mogelijk worden vervangen. Naar verwachting zijn de reparaties nog deze week afgerond.

Meer aanpassingen

Naast de defecte sensor worden er ook andere aanpassingen uitgevoerd. Zo worden er bijvoorbeeld spiegels op een andere plek geplaatst en knopjes vervangen. Deze problemen zijn tijdens het gebruik door het personeel ontdekt. Dit zijn dan ook meer praktische aanpassingen. Zo kan er in de praktijk efficiënter gebruik worden gemaakt van de voertuigen. Ook wordt de software in de voertuigen ge-update.Mail de redactie


Instagram