Nieuws Shell fabriek in brand op industrieterrein in Moerdijk

Shell fabriek in brand op industrieterrein in Moerdijk

Gepubliceerd op: 03 juni 2014

Bij een fabriek van Shell heeft dinsdagavond een enorme explosie plaatsgevonden. Ooggetuigen spreken van “een enorme vuurbal” die in de wijde omtrek zichtbaar was. Een groot deel van de fabriek staat in brand.

Omstanders horen meerdere explosies. Ook was er een roze lichtflits te zien. De vlammenzee is meters hoog. Men vergelijkt de vuurzee met die van de brand bij Chemie Pack.

Hulpdiensten schalen op naar Grip 3
Brandweerkorpsen uit de gehele omgeving en de naastgelegen veiligheidsregio’s zijn ingezet om de brand te bestrijden. Het verkeer op de A16 ter hoogte van de Moerdijkbrug is gelijk stilgelegd. Ook de scheepvaart in het Hollands Diep ondervind hinder van de brand.

Oorzaak: ontplofte benzeenreactor
De burgemeester verklaarde dat de explosie ontstond in een benzeenreactor. De tanks die daar bij horen vatten vlam maar zijn al snel leeg gebrand. De betreffende reactor was niet in gebruik ten tijde van de explosie.

NL Alert verzonden
De overheid heeft een NL-Alert bericht verzonden om omwonenden van informatie te voorzien. De rook gaat recht omhoog maar buigt af richting de Hoeksewaard. Het advies is dan ook om binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden.
 

Kijk ook op ons forum voor meer informatie.

 

Bron: Youtube



Mail de redactie


Instagram