Nieuws Training leert kinderen met 112 bellen

Training leert kinderen met 112 bellen

Gepubliceerd op: 03 december 2015

Met enige regelmaat maken de meldkamers het mee: volwassenen die in paniek 112 bellen, maar niet duidelijk kunnen vertellen wat er aan de hand is en wie ze nodig hebben. Voor kinderen is dat misschien nog wel ingewikkelder en daarom ontwikkelde Anneloes Mikhout een speciale training voor leerlingen van de basisschool.

Mikhout kwam op het idee toen ze zelf ziek en alleenstaand was. “Ik vroeg mij af of mijn kinderen wel wisten wat ze moesten doen als mij iets zou overkomen,” vertelt ze. "Ik merkte toen dat er eigenlijk niets te vinden is om het kinderen uit te leggen. Daarom heb ik besloten zelf maar een training te ontwikkelen."

Om de training te perfectioneren liep ze meerdere keren mee op de landelijke meidenkamer in Driebergen. Daar ontdekte ze waardoor de hulpverlening soms vertraagd op gang komt. “Meestal steken bellers direct een heel verhaal af, terwijl ze eerst moeten zeggen wie ze aan de telefoon willen hebben."

Inmiddels wordt de training gegeven op twee scholen in Rotterdam en Sliedrecht. Niet alleen krijgen de kinderen te horen hoe ze 112 moeten bellen, maar ook wat de gevolgen zijn als ze met een loze melding bellen.



Mail de redactie


Instagram