Nieuws Uitstel voor oprichting landelijke meldkamerorganisatie

Uitstel voor oprichting landelijke meldkamerorganisatie

Gepubliceerd op: 05 januari 2016

Het oorspronkelijke plan voor de invoering van de landelijke meldkamerorganisatie blijkt onhaalbaar. Dit zegt de minister van Veiligheid en Justitie in een brief aan de Tweede Kamer. “Binnen de huidige afspraken van tijd en geld' kan het plan om tot een landelijke meldkamer te komen niet tot een goed einde worden gebracht” aldus de minister.

Ook Arjen Littoij, directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond benoemde de problematiek in zijn nieuwjaarstoespraak: “Landelijk is er sprake van tegenstrijdige belangen en veel bureaucratisch gedoe.” Het probleem is dat de betrokken partijen uiteenlopende ideeën hebben over de landelijke meldkamer organisatie. Er is een heroriëntatie nodig om de 22 regionale meldkamers samen te voegen.

Landelijke meldkamer

Er komt één Landelijke Meldkamerorganisatie (LMO) met maximaal tien meldkamers die werken volgens een gestandaardiseerde werkwijze; zoveel mogelijk geprotocolleerd en multidisciplinair. Momenteel bereidt de kwartiermakersorganisatie LMO deze verandering voor, samen met alle partijen.



Mail de redactie


Instagram