Nieuws Veiligheidsregio Rotterdam: meer geld, betere afspraken

Veiligheidsregio Rotterdam: meer geld, betere afspraken

Gepubliceerd op: 05 januari 2016

De ambulancezorg in de regio Rijnmond heeft meer geld en een betere samenwerking nodig om het niveau op peil te houden. Arjen Littoij, directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, pleitte daarvoor tijdens zijn nieuwjaarstoespraak.

Reden voor de oproep is de toegenomen druk in de afgelopen jaren. Vorig jaar werd de meldkamer 110.000 keer gebeld, dat is 15% meer dan drie jaar geleden. Achter de schermen is weinig veranderd om dat op te vangen. “Ik vraag van de zorgverzekeraars, de politiek en de partners in de zorgketen om dit te onderkennen en niet alleen kritiek te hebben op aanrijtijden,'' zei Littooij.

Ook stelde hij: “Het vakmanschap en de professionaliteit van onze mensen is hoog, maar de toenemende vraag naar ambulancezorg kan niet door ons alleen worden opgevangen.” Medewerkers in de ambulancezorg klaagden daar eerder ook al over. Zij staakten omdat ze een betere coa wilden. Daarin moest geregeld worden hoe de ambulancemedewerkers om moeten gaan met de druk. Zo werden afspraken gemaakt over arbeidstijden.



Mail de redactie


Instagram