Nieuws Vloggende agent geeft inkijk in politiewerk

Vloggende agent geeft inkijk in politiewerk

Gepubliceerd op: 08 juni 2016

Hoofdagent Jan-Willem is onlangs begonnen met het vloggen van zijn werk als politieman in het basisteam Almere Buiten Hout. Van vrijwel iedere dienst verschijnt een vlog op zijn YouTube kanaal. Daarin is onder andere te zien wat Jan-Willem zoals doet tijdens zijn diensten.

Zowel met de motor als met de auto assisteert de agent bij tal van evenementen en incidenten. Daarbij geeft hij regelmatig uitleg, bijvoorbeeld hoe de politiemotor werkt, hoe de politie hennepplantages ontmanteld, wat er allemaal komt kijken bij een zwaar ongeval en wat de politie doet als het rustig is met 112-meldingen.

Veel volgers

De vloggende politieman blijkt een succes. In een paar maanden tijd heeft Jan-Willem al meer dan 70.000 subscribers op zijn YouTube kanaal weten te krijgen. In de video's is te zien dat hij meerdere malen per dienst wordt aangesproken door jonge kijkers om op de foto te gaan. De video's werken bijzonder goed om deze jonge doelgroep aan te spreken.

Actuele onderwerpen

In de volgs behandeld Jan-Willem regelmatig actuele onderwerpen. Zo liet hij zien wat er kan gebeuren als je met een imitatie vuurwapen over straat loopt, en verscheen een video over de zogenoemde 'horror clowns' in samenwerking met bekende YouTubers. Deze video is al meer dan 530.000 keer bekeken.

De video's zijn te volgen via het YouTube kanaal van Politie Vlogger Jan-Willem. Hieronder een greep uit de vlogs.

 



Mail de redactie


Instagram