Nieuws 'Vrijdag geen inbraken in Nederland en België'

'Vrijdag geen inbraken in Nederland en België'

Gepubliceerd op: 10 november 2015

Vrijdag moet het aantal inbraken in Nederland precies nul zijn. Dat is het doel van de actie ‘1 dag niet’ van drie politiemedewerkers, die hiermee aandacht willen vragen voor de vele woninginbraken die plaatsvinden. Niet alleen wil de organisatie de bewustwording vergroten, ook moeten door de actie sociale banden in de buurt aangehaald worden.

De actie bestaat sinds 2013 en de Belgen doen dit jaar voor de tweede keer mee. Zo zullen agenten uit de zone Lanaken-Maasmechelen een dag ruilen met collega’s uit het nabijgelegen Maastricht, waardoor Nederlandse inwoners ook Belgische voertuigen door hun straat zullen zien rijden. Dit kan door het Benelux-verdrag, dat al sinds 2004 van kracht is.

Uit onderzoek van RTL Nieuws in augustus bleek dat in de periode augustus 2014 tot juli 2015 ruim 65.000 keer ingebroken was in Nederland. Dat is 17% minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat de daling niet overal doorzet. Zo werd in 98 gemeenten juist vaker ingebroken dan het jaar ervoor. De stijging kwam vooral voor in de gemeenten Blaricum, Laren en Huizen.Schiermonnikoog springt er positief uit: op het eiland werd de afgelopen twee jaar niet ingebroken.



Mail de redactie


Instagram