Nieuws Wederom voertuig weginspecteur aangereden

Wederom voertuig weginspecteur aangereden

Gepubliceerd op: 20 juli 2014

De weginspecteurs van Rijkswaterstaat zorgen voor de veiligheid op de Nederlandse autosnelwegen. Zo halen zij bijvoorbeeld rommel van de rijbanen en beveiligen bij incidenten of pechgevallen. Dit beveiligen doen zij met behulp van hun voertuig met aan de achterzijde een groot tekst bord. De opvallende wagen wordt meermaals ruim voor een incident geplaatst om de weggebruiker te attenderen op het incident.

Rood kruis
Sinds kort zitten 15 weginspecteurs van Rijkswaterstaat op Twitter. Zij delen op deze manier alles wat zij op de weg meemaken. Dat deze mensen vaak voor gevaarlijke situaties staan wordt al snel duidelijk bij het lezen van hun tweets. Veel automobilisten blijken het rode kruis op de matrixborden te negeren. Dit blijkt ook uit een nieuwsbericht van MediaTv van 2 juli. Maarliefst 50 automobilisten negeerden hier het rode kruis.

Ongevallen
Het negeren van het rode kruis zorgt voor zeer gevaarlijke situaties. Een wegstrook is niet zomaar afgesloten. Er is bijvoorbeeld een ongeval gebeurd of er staat een voertuig met pech. De weginspecteur vraagt in zo’n geval om een rood kruis en plaatst zijn voertuig in fend-off positie op de afgesloten rijbaan.

Afgelopen nacht ging het weer mis. Op de A12 bij Ede werd het voertuig van weginspecteur Barry aangereden door een tourincar. Barry stond daar vanwege een autobrand op de vluchtstrook. Bij de aanrijding raakte de chauffeur van de bus gewond. De weginspecteur zat niet in het voertuig en bleef ongedeerd. Wel is hij net als zijn collega’s erg geschrokken van het incident.

Eerder ging het fout op de A28 bij Zwolle



Mail de redactie


Instagram