Nieuws Wordt dit de brandweerwagen van de toekomst?

Wordt dit de brandweerwagen van de toekomst?

Gepubliceerd op: 17 september 2016

Vanwege het 150-jarig bestaan van voertuigbouwer Rosenbauer heeft het bedrijf onderzoek gedaan naar de brandweerwagen van de toekomst. Hierbij is onder andere rekening gehouden met het toenemend aantal taken van de brandweer, toenemend aantal oudere brandweermensen, nieuwe technologie en vrouwen bij de brandweer. In samenwerking met de Oostenrijkse brandweer ontstond zo een geheel nieuw concept voertuig.

Functioneel design

De ontwerpers van Rosenbauer hebben niet alleen over het uiterlijk nagedacht maar ook over de ergonomie voor brandweerpersoneel. “Het voertuig is eenvoudig te bedienen en het is niet langer nodig om in de wagen te klimmen. We zijn gekomen tot een zeer compact en goed manoeuvreerbaar voertuig.” aldus de ontwerpers.

De wagen is vanaf de bodem opnieuw opgebouwd. “Geen doorontwikkeling van bestaande voertuigen maar een geheel nieuw concept.” De cabine voor het brandweerpersoneel en de chauffeur/bevelvoerder zijn samengevoegd tot één compartiment zonder belemmeringen. Dit biedt met name voordelen voor de rijeigenschappen van het voertuig en is veiliger voor het brandweerpersoneel.

Concept study

De ideeën voor de brandweerwagen voor de toekomst zijn verwerkt in een concept study. Het concept staat bij Rosenbauer centraal voor de voertuigen die in de toekomst ontwikkeld zullen worden.Mail de redactie


Instagram